Tegen eind januari worden de duivers in de kweekhokken gezet zonder andere zitplaatsen dan de kweekboxen zelf; hierdoor zijn ze verplicht een kweekbox uit te kiezen en is hun territorium al afgebakend wanneer de duivinnen erbij komen.

De kweek vangt aan eind februari en eindigt eind juni; meestal gaat het om drie nesten en tegen eind juni zijn alle jongen oud genoeg. De eerste jongen zijn dan ongeveer 3 maand oud en kunnen dan meedoen aan "long day" of aan de eerste jonge dieren wedstrijd 3 weken later.

Eind februari worden de duivinnen samengezet met een doffer. Nieuwe paren worden enkele dagen langer samen opgesloten. Daarna gaat alles vlug; na 10 dagen volgen de eerste eieren;

Tipplers zijn goede kwekers; gemiddeld om de 35 dagen kunnen ze een nest jongen produceren. Elke kweekbox bevat twee nestpannen want de eerste jongen zijn in het nest zijn wordt het tweede legsel al voorbereid.

Kweekboxen die niet bezet zijn worden afgesloten; hierdoor zijn ze verplicht om het volgende nest in diezelfde kweekbox te maken. Dat vermindert de stress in het hok en maakt dat het koppel altijd in contact blijft met de jongen terwijl het volgende broedsel begonnen is.

Als de jongen ongeveer drie weken oud zijn worden ze op de bodem van het hok geplaatst; daar staat ook het eten en de drinkpot en leren ze die vlug te vinden. Bij andere rassen geeft dit soms problemen maar jonge tipplers worden hier nooit achtervolgt door agressieve doffers.

Wat ik niet doe is duiven omkoppelen tussen twee nesten door. Het bevordert uiteraard de genetische diversiteit. Het betekent wel dat je eieren moet verwijderen vermits de duivinnen veel te overgaan tot het volgende legsel.