Budapester hoogvliegers

Ja ik kan het niet laten. In augustus 2008 heb ik mij enkele budapester hoogvliegers aangeschaft. Van Josef Federer (Duitsland - Eching) bekwam ik drie broedparen (zie ook foto's). Deze laat ik natuurlijk niet uit en benieuwd wat dit volgend jaar gaat geven. Verder bekwam ik nog 7 jonge dieren van Ben Hafmans (Nederland - Nuland). Deze worden momenteel uitgewend en drie duifjes hebben op het ogenblik van dit schrijven hun naam reeds alle eer aangedaan. Deze namiddag gingen ze zeer hoog waarbij ik ze amper met de verrekijker kon volgen; eens je ze in de lucht uit het oog verloor was het onmogelijk ze nog terug op te sporen. Tegen de avond zaten ze alle drie terug op het hok.

In tegenstelling tot hun Duitse broertjes hebben de exemplaren van Ben Hafmans naakte poten en een iets langere bek. De eerste dagen op het hok waren ze zeer zenuwachtig maar ondertussen zijn ze het al aardig gewend.

4/1/2009: ik heb wat foto's toegevoegd van duivers en duivinnen; in tegenstelling tot andere duivenrassen is het verschil bij een Budapester iets meer uitgesproken: de kop van de duiver is iets breder, alsook de neus, en de bek is korter en dikker. Bij de duivin is de bek iets langer, en de neus is niet zo breed.